FRÅGOR & SVAR

Har du några frågor om säkerhet och larm? Vi har samlat de vanligaste frågorna vi brukar få om våra tjänster. Hittar du inte svaret på just din fråga är du alltid välkommen att höra av dig.

Företagslarm

Kan man styra sitt larm via en app i telefonen?

Ja, via appen kan du fjärrstyra ditt larm. Du kan både larma på och av, samt följa dina kameror i realtid. Samma åtgärder kan du göra på Securitas Directs Mina sidor på webben.

Vad kostar en larmuttryckning?

Svårt att säga eftersom kostnaden påverkas av yttre förhållanden som ort och tillfälle. 98 % av våra kunder väljer att ha fria väktaruttryckningar men har då en lite högre månadskostnad.

Jag har fått ett nytt försäkringsbrev från mitt försäkringsbolag med nya larmkrav. Hur gör jag nu?

Hör av dig till oss. När vi får ta del av kravframställan ser vi till att anpassa ditt larm så att det uppfyller försäkringsbolagets uppställda krav.

Vad är vitsen med att ha dubbel larmöverföring, via både GSM-nätet och internet?

Det säkerställer att du alltid har en trygg uppkoppling. Vi har som lägsta standard dubbel överföring via både GSM-nätet och internet. Om du är kund hos ett annat larmföretag och enbart har larmöverföring via GSM-nätet som betalas med ett kontantkort, bör du vara medveten om att kontantkortet kan laddas ur med följden att du står utan fungerande larm. Hos oss behöver du aldrig vara orolig för att kortet laddar ur – vi tar ansvar för hela linjen.

Vad händer om strömmen går, slutar mitt larm att fungera då?

Nej, det behöver du inte oroa dig för. Våra larm innehåller en batteri-backup som ger din anläggning ström i upp till tolv timmar.

Ni installerade ett larm hos mig för två år sedan. Kan jag känna mig trygg med att det fortfarande fungerar?

Om installationen och miljön runt om är oförändrad från när vi installerade larmet behöver du inte vara orolig. Men vill du kan du självtesta tillsammans med larmcentralen med jämna mellanrum. Kontakta larmcentralen för mer information.

Kameraövervakning

Får jag lov att installera övervakningskamera i min kaféverksamhet? Vilka regler gäller?

Ja, det har du rätt att göra. Tänk bara på att du inte får filma ut mot allmän plats. Lagringssystemet avgör hur länge filmerna sparas och sedan raderas de efter hand. Om det inträffar en larmhändelse sparas filmerna i 30 dagar.

Jag funderar på att komplettera mitt larm med kameraövervakning. Men vilken effekt har det egentligen?

Det finns flera fördelar med kameraövervakning. Bland annat kan operatören på larmcentralen verifiera vad som händer och tillkalla ambulans, räddningstjänst eller polis. I vissa fall kan man faktiskt förhindra ett brott. Bara under 2020 ledde kameraövervakning i Sverige till närmare 600 gripanden och att drygt 2000 avhysningar kunde göras.

Jag har problem med skadegörelse och sabotage på min fastighet. Vad finns det för system som kan larma innan skadan är skedd?

Javisst, du kan ställa in ett visst larmområde i kameran som detekterar runt din fastighet och larmar innan någon nått fram till den. Det fungerar precis som när du larmar ett rum, du flyttar bara ut larmzonen utanför huset. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Jag har anställda som jobbar själva på kvällen. Hur kan jag göra deras arbetssituation tryggare?

Du kan ha en övervakningskamera kopplad till ett överfallslarm intill kassan. När din medarbetare upplever ett hot och trycker på larmknappen ser operatören händelsen i kameran och kan larma polisen.

Brandlarm

Kan jag komplettera mitt befintliga inbrottslarm med brandvarningsdetektor?

Ja, samtliga våra system kan kompletteras med brandvarningsdetektor kopplad till larmcentral med på förhand avtalad åtgärd.

Detekterar era brandvarnare rök eller värme?

Vi kan erbjuda båda – separat eller i kombination. Viktigast för oss är att hitta rätt produkt till dina förutsättningar, typ av lokal och verksamhet.

Mitt försäkringsbolag har ställt krav på ett uppkopplat brandlarm. Hur gör jag nu?

Kontakta oss så kommer vi ut och ger dig ett kostnadsfritt förslag på bästa lösning.

Passagesystem

Vad finns det för fördelar med att skaffa passagesystem?

För det första slipper du och dina medarbetare att hantera nycklar (och att skaffa nya om de kommer på avvägar). Borttappade taggar kan enkelt spärras och med dem kan du styra vem som får röra sig i vilka lokaler på vilka tider. I händelseloggar syns i efterhand vem som rört sig var och när.

Ett passagesystem är skalbart och passar såväl det lilla företaget som den stora industrin. Stäm av med ditt försäkringsbolag vilka krav de ställer så skräddarsyr vi systemet och utbildar er sedan i hur det fungerar.

Kan jag sammankoppla passagesystemet med inbrottslarm?

Ja, det finns flera fördelar med att koppla ihop dem. Man kan till exempel ställa in så att när en person med behörighet passerar in stängs larmet av. En lösning som till exempel passar i obemannade matbutiker som börjar bli allt vanligare. Systemet kan även kopplas till porttelefonin.

Ja tack, kontakta mig gärna för en kostnadsfri rådgivning